Houten droogrek

In de zomer kan je makkelijk de was buiten laten dragen, maar waarom zijn die rekjes toch altijd zo onhandig, ruimte innemend en ook niet heel erg mooi? Met touw en een beetje hout heb je snel een gemakkelijk rekje in elkaar gezet dat er ook nog leuk uit ziet. Om met mooi weer tussen de bomen te hangen, maar ook binnen aan het plafond bevestigd kan worden.

Wat heb je nodig?
twee houten ronde stokken, 5 meter dik touw, dunner touw, boormachine, boortje, schaar, klemmen.

Bestel nu

Accuboor-schroefmachine | Modelnr. F0152006AB
VariTorque-koppeling met 20 instellingen voor uiterst precies schroeven en volledig vergrendelbare instelling voor boren

Stap 1

Stap 1: Stok klemmen

Leg een van de houten stokken op een werkbank of op twee tafels met wat ruimte er tussen. Bevestig deze goed met stevige klemmen.

Stap 2

Stap 2: Gaten boren

Meet af waar de gaten moeten komen en boor ze een voor een in de stok. Herhaal dit met de andere stok.

Stap 3

Stap 3: Touw knopen

Knip het touw in gelijke stukken (evenveel als dat er gaten zitten in één stok). Haal het touw door een gat en maak een knoop in het uiteinde. Maak nog een knoop aan de andere kant van de stok.

Stap 4

Stap 4: Touw rijgen

Rijg het andere uiteinde van het touw door de andere stok en knoop op dezelfde manier vast. Herhaal dit met alle stukken touw.

Stap 5

Stap 5: Hangsysteem

Knoop aan ieder uiteinde van een stok een dunner stuk touw vast en leg daarna een knoop in beide uiteindes zodat er een driehoek ontstaat. Herhaal dit aan de andere kant.

Stap 6

Stap 6: Ophangen

Het rekje kan nu tussen de bomen worden gehangen! Klaar om schone was op te hangen maar ook weer handig op te bergen.

images/logo_sml.png Zelf tuinieren.nl is sponsored by Skiltuinieren.nl
Concept, content en design by Cognito Concepts