Leistenen pad

In een grote tuin kunnen paden noodzakelijk zijn om alle plekken in de tuin te kunnen bereiken zonder op de planten te trappen. Maar ook in kleinere tuinen kan een pad veel voor de sfeer doen, met mooie stenen die passen bij de beplanting. Zelf een pad aanleggen is makkelijker dan je denkt met dit stappenplan!

Wat heb je nodig?
kantopsluiting
anti-onkruid gronddoek
hark
tuinslang
stamper
zand
leistenen
grind of kiezels

Bestel nu

Hogedrukreiniger | Modelnr. F0150760AA
Levert voldoende vermogen en druk voor huishoudelijke schoonmaakklussen

pad stap 1

Stap 1: Bodem voorbereiden

Kies de route van je pad, wil je belangrijke plekken in je tuin verbinden of wil je een mooi decor creëren? Plaats dan de kantoplsluiting langs de buitenzijdes van het pad. Dit is later niet meer zichtbaar maar wel erg belangrijk om je pad niet te laten verzakken in de toekomst. Bedek de grond met het gronddoek en bevestig dit stevig onder de kantopsluiting.

pad stap 2

Stap 2: Zandlaag

Wanneer het, zoals in Nederland, veel kan regenen is het goed om te beginnen met een 2 cm hoge grindlaag die je op het gronddoek strooit. Strooi daar bovenop een laag zand van 5 cm en hark het glad.

pad stap 3

Stap 3: benevelen

Met de tuinslang benevel je het zand lichtjes tijdens het harken zodat het straks een steviger geheel wordt.

pad stap 4

Stap 4: Aanstampen

Verstevig het zand door met een stamper het geheel aan te stampen. Benevel steeds lichtjes tussendoor en herhaal dit proces tot je een dichte, gelijkmatige laag zand hebt.

pad stap 5

Stap 5: Leistenen plaatsen

Nu kunnen de leistenen op het pad worden geplaatst. Verdeel de stenen zodat het een mooi geheel wordt en wiebel ze daarna een beetje op en neer terwijl je ze in het zand drukt zodat ze stevig verankerd liggen.

pad stap 6

Stap 6: Voegen

Als laatste vul je de spleten tussen de stenen met grind of kiezels. Hoe fijner de steentjes zijn, hoe beter de leistenen op hun plek zullen blijven liggen. Daarna is je pad klaar voor gebruik!

Video Test

Video test

images/logo_sml.png Zelf tuinieren.nl is sponsored by Skiltuinieren.nl
Concept, content en design by Cognito Concepts