Hangende Moestuin

Een moestuin in de tuin is naast een fijn tijdverdrijf ook een goede bron van gezonde voeding. Maar wat als je een kleine tuin of balkon hebt en er simpelweg geen ruimte voor is? Een hangende moestuin biedt uitkomst! Hieronder lees je hoe je op een simpele manier je eigen hangende plantenbak creëert.

Wat heb je nodig?
Boormachine, Staalkabels, Halfronde PVC dakgoot met eindstukken, Stalen staven, Staaldraad bevestigingen, Staaldraad klemmen, Oogschroeven.

Bestel nu

Accuboor-schroefmachine | Modelnr. F0152006AB
VariTorque-koppeling met 20 instellingen voor uiterst precies schroeven en volledig vergrendelbare instelling voor boren

Stap 1: Plek bepalen

Bepaal waar je de hangende moestuin wilt gaan hangen. Kies hiervoor een warme, half schaduwrijke tot zonnige plek. De beste plek ter bevestiging is een houten balk waar je de oogschroeven inschroeft. Haal het staaldraad door de oogschroef heen, vorm een kleine lus en fixeer het draad met een klem.

Stap 2: Gaten boren

In de dakgoten moeten gaten geboord worden om ze op te hangen maar ook om een waterafvoer te creëren. Doe dit op één lijn in het midden van de dakgoot zodat de plantenbakken goed recht komen te hangen en het geheel er mooi uitziet.

Stap 3: Ophangen

Buig de stalen staven om de dakgoten heen en "rijg" daarna de dakgoten en de staven aan het staaldraad. Je haalt de staalkabels door de dakgoot waarna je de staven eronder vastmaakt met de speciale bevestigingen. Je kunt dit natuurlijk met zoveel dakgoten doen als je wilt, maar zorg wel dat het geheel recht hangt!

Stap 4: Beplanten

De dakgoten zijn nu klaar om gevuld te worden met compost of tuinaarde. Zorg daarbij dat niet alles door de waterafvoer-gaatjes valt, of dek de gaatjes even van tevoren af met een stukje dun stof. Eenmaal gevuld met aarde kunnen er gewassen en kruiden in geplaatst worden. Geef regelmatig water, heb wat geduld, en eet smakelijk!

images/logo_sml.png Zelf tuinieren.nl is sponsored by Skiltuinieren.nl
Concept, content en design by Cognito Concepts