Klimplanten latwerk

Latwerken en bogen om klimplanten te ondersteunen zijn goede alternatieven voor een muur of schutting en maken het mogelijk klimplanten midden in je tuin te plaatsen. Natuurlijk te koop bij bouwmarkten, maar waarom zou je ze niet zelf maken? In een paar eenvoudige stappen heb je de meest simpele ondersteuning gebouwd voor je druif, tomatenplant of welke klimplant dan ook.

Wat heb je nodig?
Boormachine, Houten latten, Draadstang, Sluitringen, Moeren

Bestel nu

Accuboor-schroefmachine | Modelnr. F0152006AB
VariTorque-koppeling met 20 instellingen voor uiterst precies schroeven en volledig vergrendelbare instelling voor boren

Stap 1: Gaten boren

Boor een gat in iedere houten lat, ongeveer 2.5 cm van het uiteinde af. De diameter van het gat moet iets groter zijn dan de diameter van de draadstang, zodat die er vrij doorheen kan bewegen.

Stap 2: Latten bevestigen

Leg de houten latten op zo'n manier op elkaar dat de gaten precies boven elkaar liggen. Duw de draadstang door de gaten van alle drie de latten en doe een sluitring om beide uiteindes. Daarna bevestig je een moer op ieder uiteinde van de stang zodat dat de stang nog net iets door de moer steekt. Draai de moer niet te strak tegen de latten aan, de houten latten moeten vrij aan de stang hangen en bewegingsruimte hebben.

Stap 3: Plaatsen in de tuin

Zet de gecreëerde driepoot rechtop en zwaai de middelste lat de ene kant op en de buitenste twee latten de andere kant op. Trek de buitenste latten uit elkaar om ze te spreiden, waardoor de draadstang een beetje zal buigen.

Stap 4: Verankeren

Latwerken als deze hebben de neiging om omgeblazen te worden of om te vallen wanneer ze bedekt zijn met veel gebladerte. Daarom is het aan te raden om ze te verankeren door de poten minstens 30 cm diep in te graven in de grond.

images/logo_sml.png Zelf tuinieren.nl is sponsored by Skiltuinieren.nl
Concept, content en design by Cognito Concepts