Tuinieren voor beginners

Tuinieren voor beginners

U kijkt naar de buren en ziet daar hun prachtige moestuin en denkt bij u zelf, daar wil ik ook aan beginnen. Natuurlijk kunt u het de buren vragen, maar om de eer aan uzelf te houden wilt u het zelf doen met het idee, dat kan ik ook wel! Echter blijkt dat in de praktijk tuinieren niet zo makkelijk te gaan dan het lijkt.

Wat heb je nodig?
- tuingereedschap
tuinieren voor beginners blog

Een medewerker van Bouwmarkttotaal.nl geeft in dit artikel tips voor je begint met de aanleg van de tuin. Tuinieren kost tijd, geld, maar ook veel moeite. Het kost tijd, omdat het onderhoud van een tuin moet worden bijgehouden. Het kost geld, omdat het gereedschap voor een hobbytuin niet goedkoop is. Wordt het niet bijgehouden, dan zie je je mooie tuin in de kortste tijd veranderen in een oerwoud. Het is belangrijk om vooraf te bepalen hoeveel tijd en geld je erin steken wilt. Bij een klein tuintje is de aanschaf van tuingereedschap nihil en is het zonde om hier veel geld aan te besteden.

tuinieren voor beginners tip 1

Tip 1

Ten eerste is het van belang om goed te kijken naar de kwaliteit van de bodem. Niet bij elke bodem willen de gewenste planten of gewassen groeien. Houd rekening mee welke planten en/of gewassen groeien met de bodem die je hebt. Uiteraard is het mogelijk om de bodem aan te passen naar de planten en/of gewassen die je hier wilt laten groeien.

tuinieren voor beginners tip 2

Tip 2

En tot slot is de ligging van de tuin belangrijk. Niet elke tuin is geschikt, omdat de stand van de zon overdag belangrijk is voor de groei van de planten en/of gewassen. Heb je over overdag veel schaduw vallen in de tuin, dan kan de groei van de planten nog eens flink tegen vallen. Uiteraard zijn er ook planten en/of gewassen die met weinig zonlicht groeien. Wees hier kritisch naar of vraag hier informatie over in het tuincentrum.

images/logo_sml.png Zelf tuinieren.nl is sponsored by Skiltuinieren.nl
Concept, content en design by Cognito Concepts