Mieren bestrijden

Mieren hebben in uw potplanten is erg vervelend, ze kunnen er namelijk voor zorgen dat de wortels verstoord worden waardoor de plant kan sterven. Erg vervelend dus - mieren die op de verkeerde plaats zitten! Wilt u er van af? Lees hieronder stap voor stap hoe het moet.

Wat heb je nodig?
- grote kuip of klein badje
- plasticine
- water
- pyrethrum spray (optioneel)

Bestel nu

Hogedrukreiniger | Modelnr. F0150760AA
Levert voldoende vermogen en druk voor huishoudelijke schoonmaakklussen

Stap 1

Dompelbad

Plaats de plant die is aangetast door mieren met pot en al in een grote kuip of klein badje. Zodra je de pot er in hebt geplaatst laat je de kuip vollopen met water zodat de pot geheel onder water komt te staan.

Stap 2

laten staan

Laat de pot een half uur in de kuip staan. Hierdoor zullen de mieren proberen te ontsnappen, wanneer ze dit niet doen zullen ze namelijk verdrinken.

Stap 3

Grote potten

Sommige potten zijn echter te groot en te zwaar om te tillen, hierbij is plasticine een uitkomst. Steek dit in het afvoergat en vul de pot vervolgens geheel met water.

Stap 4

Laten staan

Laat het water een half uur staan voordat u de plasticine er uit haalt. Hierdoor zullen de mieren proberen te ontsnappen, wanneer ze dit niet doen zullen ze namelijk verdrinken.

Stap 5

Overpotten

Wanneer het mogelijk is om de plant over te potten en daarbij de aarde te verversen, doe dit dan. Wees hierbij wel voorzichtig met de wortels, en zorg dat alle oude aarde met mieren verwijderd is.

Stap 6

Terugzetten

De plant is nu klaar om weer teruggezet te worden. Controleer wel of de potten niet dichtbij een bestaande mierenhoop staan, want dan komt het probleem steeds terug.

images/logo_sml.png Zelf tuinieren.nl is sponsored by Skiltuinieren.nl
Concept, content en design by Cognito Concepts