Hangend kastje

Tuingerei hoeft tegenwoordig niet meer verstopt te worden maar mag zichtbaar in de tuin aanwezig zijn. Om kleine tools te ordenen is een hangend kast systeem een esthetische oplossing. Met hout en touw dat bij de uitstraling van je tuin past maak je met onderstaand stappenplan eenvoudig een mooie opbergplek die gezien mag worden!

Wat heb je nodig?
Dik touw, dun touw, houten latten, boormachine, boortje, metalen haken, metalen ringen, pluggen, schaar, aansteker

Bestel nu

Accuboor-schroefmachine | Modelnr. F0152006AB
VariTorque-koppeling met 20 instellingen voor uiterst precies schroeven en volledig vergrendelbare instelling voor boren

Stap 1

Stap 1: Planken zagen

Bepaal hoe breed je het hangende kastje wilt maken en zaag op die maat de planken af. Ook de hoeveelheid planken is zelf te bepalen, zolang je met de pluggen, haken en touwen rekening houdt met het gewicht dat er aan komt te hangen.

Stap 2

Stap 2: Gaten boren

In alle hoekpunten van iedere plank moeten gaten geboord worden. Let er goed op dat je de boormachine recht houdt, anders gaan de planken scheef in de touwen hangen. Na het boren van de gaten kan je de planken netjes schuren en eventueel verven met een voor buiten geschikte verf.

Stap 3

Stap 3: Ring bevestigen

Pak een stuk dik touw en een stuk dun touw bij elkaar en rijg een ring eraan. In het midden vouw je de touwen dubbel tot een lus. Maak in beide uiteindes een knoop op 30 cm van de ring af.

Stap 4

Stap 4: Touwen knopen

Haal beide uiteindes door de gaten aan één kant van de plank door en leg onder de plank weer knopen in de touwen om de plank op z'n plek te houden. Pak nu alleen de dunne touwtjes en trek ze samen om in het midden een knoop te maken. Dit gaat de X vorm aan de zijkant vormen.

Stap 5

Stap 5: Planken bevestigen

Pak de dikke en dunne touwen weer samen en leg op 30 cm van de bevestigde plank knopen in beide uiteindes. Plaats nu de volgende plank eronder en leg een knoop in de touwen zodat de plank op z'n plek blijft zitten. Al deze stappen herhaal je ook aan de andere kant.

Stap 6

Stap 6: Afwerking

Je kastje is nu klaar om opgehangen te worden! Aan de uiteindes kan je het overige touw afknippen en met een aansteker fixeren. Wanneer je een kastje met meerdere planken wilt maken is dit natuurlijk mogelijk, zolang je rekening houdt met de lengte en draagkracht van het touw, de haken en de pluggen.

images/logo_sml.png Zelf tuinieren.nl is sponsored by Skiltuinieren.nl
Concept, content en design by Cognito Concepts