Rotstuin aanleggen

Een tuin bevat verschillende bomen, planten, bloemen en decoratieve elementen. Het gebruik van kiezels, keien of grind kan daarbij een extra toevoeging zijn en zorgt voor een variatie in textuur en kleur. Het aanleggen van een stuk met kiezels is eenvoudig zelf te doen met de juiste materialen. Onderstaand stappenplan legt uit hoe het moet.

Wat heb je nodig?
onkruiddoek, kruiwagen, schep, kiezels

Bestel nu

Accubuxus-/grasschaar | Modelnr. F0150750AA
Compact en robuust ontwerp zorgt voor optimale grip en beschermt de hand

Stap 1

Stap 1: Plek bepalen

Allereerst bepaal je de plek waar de kiezels of het grind moet komen. De basis waarop de kiezels komen te liggen kan van alles zijn; aarde, zand, gras, stenen of andere natuurlijke materialen.

Stap 2

Stap 2: Onkruiddoek aanbrengen

Breng onkruiddoek aan op de plek waar de kiezels komen. Dit onkruiddoek behoudt onkruid er van om tussen de kiezels door te groeien maar voorkomt ook dat de kiezels zich vermengen met een onderliggend materiaal als zand.

Stap 3

Stap 3: Kiezels kiezen

Kies het juiste grind of passende kiezels voor in je tuin. Beschikbaar in vele kleuren, texturen vormen en groottes is het wellicht een moeilijke keuze maar probeer daarbij de stijl van je tuin aan te houden. Ga je voor strak en modern of een natuurlijke look. Of kies je juist voor mediterrane invloeden?

Stap 4

Stap 4: Kiezels aanbrengen

Transporteer alle kiezels met een kruiwagen naar de plek in je tuin waar ze komen te liggen. De kruiwagen kan in één keer geleegd worden om daarna met een schep te verspreiden, maar op kleine stukjes kan het ook geleidelijk met een schep aangebracht worden.

Stap 5

Stap 5: Kiezels verspreiden

Neem wat afstand om het geheel te bekijken. Eventueel kan je hier en daar nog wat stenen verplaatsen om het gewenste resultaat te bereiken. Met de hand kan je de kiezels wat meer om planten of bloemen heen verspreiden.

images/logo_sml.png Zelf tuinieren.nl is sponsored by Skiltuinieren.nl
Concept, content en design by Cognito Concepts